Skip to content

A tavaszi szünet előtti utolsó napon iskolánk diákjai 4 vérszilvafát és 2 tulipánfát ültettek az iskola udvarára. A faültetés fázisát és folyamatát a gyerekekkel közösen végeztük. Az ásástól a trágyázáson keresztül egészen az öntözésig. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Hálás köszönet az anyagi támogatásért a  Szülői Munkaközösségnek.

Tisztelt Szülő! Tisztelt Törvényes Képviselő!

Az oktatásért felelős miniszter által kiadott rendelet szerint az általános iskolai beiratkozás

2024.április 18-án és 19-én történik.

A szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését!

A szülők/törvényes képviselő személyes megjelenése a beiratkozás folyamata során kötelező.

Beíratáshoz mindkét szülő megjelenésére, aláírására szükség van!

A beiratkozást megelőzően a szülőknek lehetősége van online is előkészíteni a beiratkozást a Kréta rendszeren keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap .

Erről a tájékoztatót itt találják: Szülői tájékoztató

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok kitölthetők előre, így is gyorsítva a beiratkozást.

A szükséges dokumentumok letölthetők az iskola honlapjáról is (http://celliskola.hu/teszt-2/letoltesek/), vagy átvehetők az iskola portáján.

Gyermekét személyesen kell beíratni intézményünkbe. Ehhez kérjük foglaljon előzetesen időpontot 2024. április 17-én 15 óráig:

Továbbá felhívjuk a figyelmet az Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltakra:

„A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről

  1. a) a beiratkozással egyidejűleg, vagy
  2. b) a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul

tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál.”

Tisztelettel:

Viola István

intézményvezető

Iskolánkban a múlt héten (2024.03.18.-22.) az „Egészséges táplálkozás hetének” keretén belül minden tanulónk megismerkedhetett valamilyen formában az egészséges táplálkozással, a víz fontos szerepével. Szinte minden tantárgy érintette valamilyen formában az egészséges életmódot: pl. magyarórákon szövegértés, nyelvi (angol, német) órákon ételek, italok fordítása, csoportosítása, matematikán zsírszázalék számítása, éneken ételekkel kapcsolatos dalok éneklése, rajzon étlapok, gyümölcsök rajzolása, technikán gyümölcsnyárs, aszalt gyümölcs készítése, környezeten/biológián csíráztatás, tesi órán vizesüveg váltófutás és vizesüveg-súlyzós aerobik….

Rengetegféle egészséges étel, ital készült, amit a gyerekek és pedagógusok J jóízűen el is fogyasztottak.

 

 

Március 20-án a második osztályosok LÜK (Logika-Ügyesség-Kitartás) versenyen vettek részt az iskolában, melyet hagyományteremtő céllal rendeztünk meg.  Minden osztályt 3-3 tanuló képviselt. Magyar, matematika és logika feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Az izgalmas verseny a következő eredménnyel zárult.

  1. Somogyi Kinga 2.b (felkészítők: Ferenczyné Horváth Anita, Rosta Annamária)
  2. Balogh Dorka 2.c (felkészítők: Őszéné Barti Anikó Ildikó és Dancsecs Katalin)
  3. Ikvahidi Anna Boglárka 2.c (felkészítők: Őszéné Barti Anikó Ildikó és Dancsecs Katalin)

Március 14-én Kehidakustányban rendezték meg a LÜK (Logika-Ügyesség-Kitartás) verseny kistérségi fordulóját. A fordulóban 3-3 magyar, matematika és logika feladatot kellett megoldaniuk. Az iskolát két másodikos kisgyerek képviselte, akik remek eredménnyel zárták a versenyt, s továbbjutottak a májusban megrendezendő területi fordulóra.

Heipter Bence 2.b osztályos tanuló 1. helyezést, Téttry-Kovács Dávid szintén 2.b osztályos kisgyerek 2. helyezést ért el.

Felkészítőik: Ferenczyné Horváth Anita és Rosta Annamária

2024.03.20-án került megrendezésre a III. korcsoportos lány kézilabda Diákolimpia Celldömölkön a Swietelsky-Arénában 5 csapat részvételével. A lányok 4 mérkőzésből 3 győzelmet értek el. Nagyon kiélezett mérkőzésekkel különös helyzet alakult ki a nap végére.

3 csapat azonos pontszámmal került a dobogóra, ahol a gólkülönbségek döntötték el a helyezéseket. A csapatok között körbeverés nehezítette meg a helyezések kialakulását. Csapatunk így a 3. helyen végzett.

Csapat tagjai: Csókás Laura, Csuka Dorka, Gyurák Bíborka, Kiss Luca, Kiss Vivien, Márkus Martina, Mogyoróssy Lora, Mogyoróssy Zora, Ölbei Lara.

Felkészítő: Geiger Csilla

Gratulálunk a csapatnak!

Iskolánkban hit-és erkölcstant oktatók elérhetőségei:

Celldömölk:

Egyház megnevezése:

HIT Gyülekezete: | Sipos Lilla | 06 70 300 9422| siposkisslilla@gmail.com

Magyar Katolikus Egyház (római katolikus): |Németh Zoltán| 06 95 420-135 | plebania@cellkabel.hu

Magyarországi Evangélikus Egyház: | Rác Dénes | 06 95 420-058 | vadrac@freemail.hu

Magyarországi Református Egyház: | Major Lehel | mljrh1112@gmail.com

 

Alsóság:

HIT Gyülekezete: | Sipos Lilla | 06 70 300 9422 |  siposkisslilla@gmail.com

Magyar Katolikus Egyház (római katolikus): | Majláth Tihamér | 06 95 421-815 | alsosagiplebania@gmail.com

Magyarországi Evangélikus Egyház: | Kerekes Csaba | 06 20 7703530 | alsosag@lutheran.hu

Magyarországi Református Egyház: | Major Lehel | mljrh1112@gmail.com

Duchaj Benedek 8.c osztályos tanuló a IV. matekÁSZ tanulmányi versenyen a vármegyei fordulóba jutott, ahol 2. helyezést ért el.

Eredményes szerepléséhez gratulálunk!
Felkészítő tanára: Kisváriné Németh Judit

2024.03.14-én került megrendezésre Szombathelyen a Sportligetben a Diákolimpia mezei futóverseny. Iskolánkat a II. korcsoportban Kiss Vivien képviselte, ahol a 67 indulóból 7. helyen végzett, a III. korcsoportban Kiss Luca pedig a 62 indulóból a 15. helyen végzett.

Gratulálunk a lányoknak!

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Tájékoztatom Önöket, hogy tanulói baleset-biztosítás ügyében a 2024-ben a CIG Pannónia Biztosítót kell keresni.

Az oldalukon a 2024. évi gyermek és ifjúsági baleset-biztosításra vonatkozó tájékoztató, igénybejelentő és az eljárásrendre vonatkozó adatok megtalálhatóak.

Az alábbi linken érhető el a szükséges információ: https://www.cigpannonia.hu/ugyfeleinknek/alt-gyerek-balesetbiztositas

A honlapon visszamenőlegesen is meg lehet tenni a bejelentéseket (2024. január 1-től fogadják azokat).